“TOM’s Coming Home!” – 1st – 30th of November – Turku

The new, 10 minute documentary by Mies Mikkonen of Tom of Finland can be seen non-stop at the Tom of Finland exhibition in Turku, Finland.

Tom of Finland
Documentary
Finland-GB-USA 2011
Duration 10 minutes

Direction and screenplay Mies Mikkonen

Tue 01.11.2011, at 11:00 – Wed 30.11.2011, at 19:00
Entrance with visual art exhibition ticket 12/8 e.

Logomo
Köydenpunojankatu 14
Turku 20100

 

Uusi dokumentti Tom of Finlandista 

Logomon Tom of Finland -näyttely täydentyy marraskuussa uudella dokumentilla. Mies Mikkonen on tehnyt lyhytelokuvan, joka esittelee näyttelyn rakentumisesta sekä Tom of Finland -nimen takaa löytyvää taiteilijaa ja ihmistä.

Homoeroottisen piirrostaiteen mestarista Tom of Finlandista on aiemmin tehty täysipitkä dokumenttielokuva, Ilppo Pohjolan Daddy and the muscle academy, jossa taiteilija itse kertoo elämästään ja ajatuksistaan. Mikkosen tuoreessa lyhytdokumentissa ääneen pääsee puolestaan Tom of Finlandin entinen malli Durk Dehner.

Dehner muistelee hänelle läheistä taiteilijaa ja Tomin maailmalle jättämää perintöä haastattelussa, joka kuvattiin Turussa alkuvuodesta 2011. Elokuvassa Dehner kertoo muun muassa Tom of Finlandin suhteesta Suomeen sekä arkipäiväisiä asioita Tomista ihmisenä.

Produced in partnership with Turku 2011 Foundation, Tom of Finland Foundation and Homotopia.