Tom of Finland punnersi Finlaysonin voittoon

Tom of Finland -tuotteet puhalsivat Finlaysonin hieman pölyttymään päässeen brändin henkiin. KUVA: FINLAYSON

Tom of Finland -tuotteet puhalsivat Finlaysonin hieman pölyttymään päässeen brändin henkiin. KUVA: FINLAYSON

Finlayson nappasi brändipalkinnon.

Mainostajien liitto palkitsi Finlaysonin vuoden brändirakentajana tiistain Mainontapäivässä. Perinteinen tekstiiliteollisuuden yritys on saanut puhtia brändiinsä uusista omistajistaan, joihin kuluvat muun muassa aikoinaan Bob Helsinki -mainostoimiston perustaneet Jukka Kurttila ja Petri Pesonen.

Finlayson on onnistunut tekemään itsensä merkitykselliseksi luottamalla omaan historiaansa. Brändi on saanut paljon julkisuutta Tom of Finland -tuotteillaan, joiden ansiosta hieman pölyttymään päässyt brändi heräsi henkiin.

Petri Pesonen korostaa, että heritagebrändille on elintärkeää, että tarina on aito. Keksittyjä tarinoita riittää, mutta aitous resonoi kuluttajiin aivan eri tavalla.

“Meidän ei ole tarvinnut keksiä mitään. Vain perehtyä vanhaan ja siirtää sama henki tähän päivään ja kaikkeen tekemiseen”, Pesonen sanoo.

“Tutkimme yrityksen vanhoja arvoja ja siellä oli arvona suvaitsevaisuus. Sen takia meille oli aivan selvää, että teemme Tom of Finland -tuotteita”, Kurttila kertoo.

Jukka Kurttilan mukaan Tom of Finland -tuotteet ovat nostaneet Finlaysonin brändin arvoa. Hän korostaa, että palaute asiakkailta on ollut erittäin positiivista. Vaikutus myös muiden tuotteiden myyntiin on ollut positiivinen.

Toki myös negatiivista kritiikkiä on tullut. Facebookin perustettiin jopa boikottiryhmä. Nämä ovat Finlaysonille merkkejä siitä, että he tekevät oikeita asioita.

Suomalaiset yritykset voisivat olla paljon rohkeampia, Kurttila ja Pesonen korostavat. Finlaysonin kohdalla ei heidän mielestään ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa rohkea linja, joka muistuttaa lähes startup-yrityksen linjaa.

Rohkeuden hedelmiä kerätään nyt.

“Viestimme on, että suomalaiset pelkäävät ihan turhaa, jos tulee pari kommenttia sosiaalisessa mediassa. Suuri kuva on tärkeä, ei ne muutamat kommentit”, Kurttila rohkaisee.

Finlayson-omistajat sanovat vain innostuneensa boikottiryhmistä.

“Tajusimme, mikä voima on siinä, että tekee asioita eri tavalla. Ja omat fanimmehan vaimensivat boikottiryhmän”, Kurttila toteaa.

Kauppalehti

 

 

Jukka Kutrttila says that Tom of Finland products have given Finlayson world wide recognition and he is trying to tell other Finnish companies to be a bit more risky and daring with their ad campaigns. He says that most Finnish companies are too afraid of any negative feedback, especially on social media, and because of that they are playing a bit too safe and boring.

Petri Pesonen says that for the Tom of Finland campaign they really didn’t create anything new – they just brought the Tom of Finland spirit up-to-date for their ads. He also says that originality goes a long way, and public responses are better for that than anything else.

Share

Leave a Reply